Publică un anunț
piatasud.md

De două ori mai multe granturi pentru inițierea afacerilor în apicultură. Aplică acum!

Sergiu Pâslaru, unul dintre cei mai experimentați apicultori din raionul Cahul, președintele Asociației raionale a apicultorilor, pregătește încă un curs practic gratuit pentru cei care vor să preia această ocupație.

La curs pot participa persoane cu vârsta de până la 35 de ani, care nu sunt angajați în câmpul muncii și nici nu își fac studiile.

Datorită cererii mari pentru acest fel de instruire, finanțatorii au dublat numărul de granturi pentru acestă acțiune, de la 10 la 20 granturi, dar și au mărit suma grantului până la 2 mii de dolari.  Din numărul total de granturi, 2 vor fi acordate persoanelor cu nevoi speciale, care vor participa la instruirile proeictului. 

Participanţii la curs vor primi zilnic un voucher de 5 dolari SUA pentru prânz şi transport. 

Pentru a se înscrie la curs, doritorii sunt îndemnați să apeleze la numărul de telefon 069188332 (Sergiu Pâslaru), sau să participe la sesiunea de informare care va avea loc joi, 3 octombrie, ora 13:00, în incinta Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AOFM) Cahul: mun. Cahul, str. Ştefan cel Mare, 15. Pentru a se înscrie la curs este nevoie doar de buletinul de identitate.

Totodată, participanții la instruire vor beneficia și de un curs în doemniul inițierii și dezvoltării unei afaceri.  

Acțiunea are loc în cadrul programului Parteneriatului Local de Ocupare (LEP) din raionul Cahul, un proiect pilot al Organizației Internaționale a Muncii.

Articole similare