Publică un anunț
piatasud.md

Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan și-a anunțat demisia din funcție

Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan și-a anunțat demisia din funcție

Astăzi, 4 Aprilie 2024, Igor Talmazan și-a anunțat demisia din funcția de Director al Serviciului Vamal.

”Îmi doresc un Serviciu Vamal modern, care gestionează eficient, profesionist și responsabil domeniul vamal, care combate fraudele și contribuie la securitatea economică a țării, un serviciu în care să activeze un corp de funcționari vamali integri ce respectă cu strictețe normele Codului deontologic. Pe parcursul activității, în conlucrare cu echipa profesională a Serviciului Vamal și a altor autorități publice am avansat pe multe dimensiuni, iar principala provocare a constituit elaborarea cadrului normativ aferent și nemijlocit punerea în aplicare a noului Cod vamal. De asemenea, au fost depuse eforturi substanțiale, susținute de partenerii externi pentru dezvoltarea infrastructurii în posturile vamale Sculeni, Leușeni și Giurgiulești, reparația altor posturi vamale, precum crearea condițiilor de muncă adecvate prin înlocuirea tuturor căsuțelor modulare în posturile vamale interne de control amplasate pe linia administrativă, dotarea Serviciului Vamal cu echipamente performante și mijloace de transport pentru contracararea contrabandei și asigurării securității economice a statului”, se menționează în comunicat.

Igor Talmazan

Talmazan consideră că este necesară o energie nouă pentru a accelera lupta împotriva corupției în cadrul instituției. Ultimul caz de corupție, în care au fost implicați șapte inspectori vamali, l-a determinat să-și asume responsabilitatea și să demisioneze.

”Totuși, mai este mult de lucru în domeniul integrității instituționale și eticii profesionale. Ultimul caz, în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție, arată că mai este nevoie de multe eforturi. În calitate de conducător, sunt responsabil de buna administrare a Serviciului Vamal și îmi asum atât reușitele, dar mai ales eșecurile din perioada în care am condus Serviciul Vamal și consider că, în calitate de conducător al instituției, este necesar să-mi depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal”.

Articole similare