Publică un anunț
piatasud.md

Două cazuri de fraudă documentară au fost consemnate de către polițiștii de frontieră

Două cazuri de fraudă documentară au fost consemnate de către polițiștii de frontieră

Două cazuri de fraudă documentară au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din cadrul PTF Cahul și PTF Giurgiulești-Reni, în weekendul trecut. Mai mult că una din persoanele documentate ar fi modificat ilegal numărul caroseriei camionului pe care îl conducea.

Astfel, în PTF Giurgiulești-Reni s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățeanul al Ucrainei, în vârstă de 35 de ani. Acesta se afla la volanul unui camion cu remorca, ambele înmatriculate în Ucraina. La controlul de specialitate acesta a prezentat pașaportul și actele pentru camion. Ca urmare, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au constatat că certificatul de înmatriculare pentru remorcă prezintă semne vădite de falsificare, iar după verificarea fizică a camionului s-a depistat o necorespundere a codului vin de pe caroserie cu cel din certificatul de înmatriculare. 

În al doilea caz, înregistrat în PTF Cahul, pe sensul de ieșire din R. Moldova, este documentat un cetățean moldovean – pasager al unei curse ce se deplasa spre Bulgaria. Acționând în baza indicatorilor de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea controlului de nivelul II a pasagerului și a bagajelor acestuia. Drept urmare, în lucrurile personale a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești, cu semne clare de falsificare. 

În continuare, angajații Direcției regionale SUD cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false. Actele falsificate au fost ridicat, iar camionul împreună cu remorca au fost indisponibilizate pe teritoriul subdiviziunii de frontieră.

Articole similare