Publică un anunț
piatasud.md

Mai multe tăieri ilicite de pădure depistate de ecologiști în raionul Cahul

Mai multe tăieri ilicite de pădure depistate de ecologiști în raionul Cahul

 Inspectoratul pentru Protecția Mediului a depistat mai multe tăieri ilicite ale vegetației forestiere în raionul Cahul.

Urmare a demersului parvenit de la Primăria satului Moscovei, prin care au fost anunțați inspectorii de mediu, că în fîșia forestieră, contur 1236, proprietate APL Moscovei, de către persoane necunoscute se efectuiază defrișări ilicite.

Inspecția pentru Protecția Mediului Cahul, împreună cu studenții aflați la practică și inginerul cadastral a localității, s-au deplasat la fața locului.De către inspectorii de mediu s-a constatat defrișarea arborilor în număr de 215, cu diametrul cuprins între 8 și 70 cm, speciile dominante fiind ,,salcâmul” și ,frasinul”.

Cioatele au fost evaluate, măsurate și marcate cu amprenta Inspectoratului pentru Protecția Mediului.Conform calculelor efectuate prejudiciul cauzat mediului înconjurător prin defrișarea a 215 arbori, constituie suma de 23954 lei.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului îndeamnă cetăţenii, în cazul în care sunt martori ai contravențiilor de mediu, să anunțe autoritățile pentru protecția mediului sau să apeleze serviciul 112, pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Articole similare