Publică un anunț
piatasud.md

Guvernul a alocat 57 mln lei pentru compensarea pierderilor suportate de agricultori

Guvernul a alocat 57 mln lei pentru compensarea pierderilor suportate de agricultori

Din 21 august și până în prezent, Guvernul a achitat 57 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor suportate de agricultori în urma secetei și a grindinei. Premierul Ion Chicu a declarat că până astăzi la AIPA au fost depuse 1169 de dosare, dintre care 266 sunt transmise spre plată.

”Rog, agricultorii să depună dosarele și să primească acei 300 de milioane de lei pe care Guvernul i-a alocat suplimentar”, a declarat premierul după ședința de la Președinție.

Pentru un ha de grâu de toamnă producătorul agricol va obține despăgubiri în sumă de 1500 lei, orz de toamnă – 1530 lei, rapița – 2100 lei, terenurile reînsămânțate – 1620 lei, plantații pomicole – 3800 lei, legume – 2 000 lei, viță-de-vie – 3 000 de lei. Termenul limită de depunere a dosarului este 18 septembrie, susține abcnews.md

Chicu a menționat că Guvernul a trimis spre aprobare în Parlament pachetul agricol care prevede subvenționarea dobânzilor la credite; subvenționarea din contul TVA a impozitului funciar ceea ce înseamnă 110 milioane de lei, a plăților fiscale aferente salariilor; moratoriu asupra controalelor fiscale până la sfârșitul acestui an.

”Sperăm că în această săptămână Parlamentul le va vota astfel ca ele să intre în vigoare”, a spus Chicu.

Articole similare