Publică un anunț
piatasud.md

Începând cu 4 iunie la Cahul va reîncepe examinarea viitorilor conducători auto

Începând cu 4 iunie la Cahul va reîncepe examinarea viitorilor conducători auto

Înregistrarea candidaților poate fi efectuată la nr. de telefon 029980231 sau online pe asp.gov.md, începând cu 2 iunie.

La Cahul, examenele teoretice vor fi organizate în 5 sesiuni pe zi, cu participarea a maxim 10 persoane. Vor avea loc 3 sesiuni ale examenelor practice în fiecare zi de examinare.

La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații Agenției Servicii Publice și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule,  toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspândirii corona-virusului, în special:

–  purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;

–  respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;

–  instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor  a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor;

–  monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);

–  aerisirea încăperilor/automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces/tură de examinare, etc.

Examenele sunt desfășurate în zilele de marți, joi și sâmbătă, iar potrivit ultimelor date, din cauza pandemiei, circa 900 de persoane așteaptă să treacă examenele de obținerea dreptului de a conduce vehicule.

În scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află automobilul.

Articole similare