Publică un anunț
piatasud.md

La Leova a fost deschis Orășelul European-2023

La Leova a fost deschis Orășelul European-2023

După capitală, Orășelul European-2023 a fost inaugurat astăzi și la Leova. Acesta face parte din agenda Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova care, împreună cu Ambasadele statelor membre ale UE, marchează Ziua Europei din acest an printr-o serie de evenimente culturale și educative în mai multe regiuni din țară, transmite MOLDPRES.

Până la inaugurarea Orășelului European, la Leova au avut loc mai multe evenimente, printre care lansarea unui proiect de îmbunătățire a eficienței energetice la Liceul teoretic „Constantin Spătaru”, discuţii ale tinerilor din Leova cu ambasadorii UE despre cariera de diplomat, precum şi ceremonia de transfer de echipament pentru instituţiile de medicină primară din regiune.

Activitățile planificate pe parcursul lunii mai, sub genericul „Împreună mai puternici”, vor evidenția cultura și valorile Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în spiritul Echipei Europa, în beneficiul cetățenilor Moldovei.

În acest an, tradiționalul Orășel European deschis publicului din Leova va include mai multe acţiuni de informare şi prezentare a proiectelor europene realizate sau planificate în Moldova cu ajutorul partenerilor europeni. Din program fac parte activităţi interactive, atât pentru copii şi tineri, cât şi pentru adulţi de toate vârstele. Şi bucătăria europeană va fi prezentă în Orașul European, iar seara va culmina cu un concert susținut de formația etno-rock Zdob și Zdub, Fraţii Advahov şi ansamblul Doina Covurlului din Galaţi (România).

Evenimente pentru a marca Ziua Europei-2023 sunt organizate în toate regiunile ţării, în cooperare cu proiecte finanțate de UE, cu autorități publice locale, cu rețeaua de Eurocluburi și Centre de Informare Europeană din întreaga țară.

Articole similare