Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu: Astăzi, mai mult ca niciodată simțim sprijinul puternic al României

Maia Sandu: Astăzi, mai mult ca niciodată simțim sprijinul puternic al României

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este în vizită de lucru la București, la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis.

„Am acceptat cu bucurie invitația Președintelui Klaus Iohannis de a veni la București și să vorbim despre relațiile noastre excelente și proiectele comune. A trecut un an de zile de când țările noastre au la hotar un război crunt și nedrept, pe care l-am condamnat din prima zi. Astăzi, mai mult ca niciodată simțim sprijinul puternic al României pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru pacea, bunăstarea și viitorul nostru european”, a spus șefa statului.

În numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, Președinta Maia Sandu a mulțumit omologului său de la București pentru reacția promptă și ajutorul generos oferit de către România de fiecare dată când ne-am pomenit în dificultate și situații de criză, așa cum a fost și cu șantajul energetic prin care tocmai am trecut.

„În 2023, prioritatea noastră este reconstrucția economiei, continuarea reformelor și consolidarea securității statului. România rămâne principala piață de desfacere pentru produsele moldovenești, dar știu că putem fi și mai prezenți pe piața românească. Vrem să atragem mai multe investiții românești în Moldova”, a subliniat șefa statului.

Totodată, lidera de la Chișinău a comunicat că, proiectele începute vor fi continuate: „Vom continua realizarea proiectelor comune de infrastructură și de interconectare energetică, vom extinde și proiectele pe care le avem în domeniile educaționale, culturale precum și al dezvoltării locale și protecției mediului. Având sprijinul României, alături de susținerea altor parteneri internaționali, Moldova este pregătită să meargă – cu toată încrederea – înainte”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Articole similare