Publică un anunț
piatasud.md

O femeie din raionul Cahul a dat naștere la o fetiță sănătoasă, acasă asistată de echipa PAMU Colibași

O femeie din raionul Cahul a dat naștere la o fetiță sănătoasă, acasă asistată de echipa PAMU Colibași

Echipa PAMU Colibași din cadrul SAMU Cahul a avut parte de o intervenție deosebită în seara zilei de 19 februarie. La ora 17:58 Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei gravide de 27 ani, dintr-o localitate a raionului Cahul.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală din cadrul PAMU Colibași a SAMU Cahul în următoarea componență: medicul Ecaterina Cojan, asistentul medical Constantin Prodan și conducătorul autoambulanței Ivan Chicioroagă care au ajuns promt la locul solicitării. 

La domiciliu, membrii echipei AMU au stabilit diagnosticul prezumtiv: “Sarcină 40 săptămâni. Sarcina a V-a. Nașterea a V-a.” cu prezența simptomelor de debut al travaliului. Membrii echipei PAMU Colibași au asistat o naștere în condiții de prespital, care a decurs fără complicații. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă cu scorul Apgar de 8 puncte.

Ulterior, lăuza și copilul au fost transportați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul pentru îngrijiri medicale corespunzătoare în condiții de spital.

Articole similare