Publică un anunț
piatasud.md

Percheziții inopinate în mai multe penitenciare. Ce au găsit gardienii la Cahul

Percheziții inopinate în mai multe penitenciare. Ce au găsit gardienii la Cahul

Angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor în comun cu angajații Penitenciarului nr.5-Cahul, în scopul fortificării și respectării regimului de detenție, precum și neadmiterii încălcărilor și a noilor infracțiuni, au efectuat percheziții inopinate în celulele deținuților din instituția penitenciară, unde au depistat telefoane mobile și accesorii pentru acestea.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajații responsabili de domeniile de siguranță și regim penitenciar au depistat și ridicat mai multe obiecte interzise, inclusiv băuturi alcoolice rezervate de deținuți pentru sărbătorile de iarnă.

Penitenciarului nr.11-Bălți au desfășurat, la 21 decembrie 2022, percheziții în mai multe celule ale instituției. Ca rezultat, au fost depistate și ridicate telefoane mobile și accesorii pentru acestea, seturi de cărți de joc, basamac, materie primă pentru prepararea băuturilor alcoolice (bragă sau basamac) și obiecte tăioase.

De asemenea, în Penitenciarul nr.9-Pruncul, angajații instituției au depistat și ridicat din ascunziș telefoane mobile și accesorii pentru acestea și dispozitive de stocare a informației.

Activitățile de combatere a păstrării, în locurile de detenție a substanțelor și obiectelor interzise, sunt acțiuni de regim specifice desfășurate în mod planificat și inopinat în permanență de către efectivul sistemului penitenciar, informează ANP.

Articole similare