Publică un anunț
piatasud.md

Petru Burlacu: „Nu vom alege şedinţa viitore pentru a discuta problema tarifului la apă”

Petru Burlacu: „Nu vom alege şedinţa viitore pentru a discuta problema tarifului la apă”

Solicitat de ziuadeazi.md, pentru a comenta posibilele majorări ale tarifului la apa potabilă, Primarul oraşului Cahul a declarat că această chestiune nu va fi discutată la următoarea şedinţă a Consiliului orăşenesc.

Solicitat de ziuadeazi.md, pentru a comenta posibilele majorări ale tarifului la apa potabilă, Primarul oraşului Cahul a declarat că această chestiune nu va fi discutată la următoarea şedinţă a Consiliului orăşenesc.

„Propunerea trebuieşte examinata. Au trecut 5 ani de zile de la ultima majorare a tarife. Au crescut costurile la sursele energetice, plus la asta de 2 ori deja au crescut salariul minimal. Trebuie sa ne consultam” a menţionat Edilul.

Totodată, Petru Burlacu a atenţionat că este nevoie de examinat minuţios propunerea „Apă-Canal” Cahul şi de a lua în calcul asocierile recente cu câteva primării din raion, care vor duce la mărirea numărului de consumatori dar şi pierderile care sunt în reţea.

„De două ori le-am întors documentele. Dacă sa o luam după formulele de apreciere a activităţii eficiente in alimentare cu apa, reiese că trebuie sa majoram tariful dar vreau să vad strategia de preţ”a mai adăugat Primarul oraşului.

În contextul solicitării societăţii civile de a organiza consultări publice privind acest subiect, Petru Burlacu a menţionat: „La solicitarea prin demers o sa le prezentam documentele. Ei („Apă-Canal” n.r.) vor insista pentru următoarea şedinţă, nu vom alege şedinţa viitore pentru a discuta problema tarifului la apă”.

Reamintim că pe 17 ianuarie a.c., a avut loc şedinţa consiliului administrativ a I.M.,,Apa-Canal” Cahul în cadrul căreia s-a discutat ajustarea tarifelor pe anul 2013 pentru serviciile prestate de întreprindere.

Totodată, reprezentanţii societăţii civile din oraş au solicitat desfăşurarea consultărilor 

Articole similare