Publică un anunț
piatasud.md

Podul peste Dunăre de la Brăila: A fost turnat primul strat de asfalt /VIDEO

Podul peste Dunăre de la Brăila: A fost turnat primul strat de asfalt /VIDEO

Primele operațiuni de turnare a stratului de asfalt pe tablierul Podului peste Dunăre de la Brăila au început, constructorii intrând practic în ultima etapă de execuție a lucrărilor, transmite hotnews.ro

„Astăzi a început așternerea primului strat de asfalt pe podul suspendat. În acest sens, 2 eșaloane de așternere asfalt acționează simultan”, anunță secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu.

Imagini surprinse din dronă și publicate pe canalul de YouTube Raducu P Drum arată exact operațiunea de așternere a primilor metri de asfalt pe tablierul Podului de la Brăila.

Când ar putea fi deschis traficul pe Podul de la Brăila

Acum, în ultimele săptămâni, constructorul a lucrat la așternerea hidroizolației pe pod, iar acum a trecut la realizarea etapei de asfaltare. După așternerea asfaltului, vor urma testele de rezistență și finalizarea tuturor detaliilor la pod.

Pentru deschiderea traficului, însă, e nevoie și de finalizarea drumurilor de acces, măcar parțial…

Mai exact, circulația ar putea fi deschisă pe „relația scurtă”, dacă ar fi finalizat drumul de pe malul brăilean și dacă ar fi gata și șoseaua de pe malul tulcean pe ramura scurtă până la Smârdan/Măcin. Lucrările la drumuri sunt în curs, dar o finalizare a acestor rute ar putea veni abia la vară.

Cu alte cuvinte, în condițiile actuale, o deschidere a traficului, chiar și parțial, ar putea avea loc cel mai probabil în iulie-august, urmând ca deschiderea circulației pe restul drumului până la Jijila să se facă la final de an.

Podul de la Brăila – „Golden Gate-ul” de peste Dunăre

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri.

„La momentul finalizării va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii”, notează Compania de Drumuri.

Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 metri și sunt practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.

Drumul principal Brăila – Jijila. Va avea o lungime de 19,095 Km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.

  • Drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin. Cu o lungime de 4,328 km, acest drum va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) si se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin.

Articole similare