Publică un anunț
piatasud.md

Primarul oraşului Cahul: „Vin roşu de calitate ca în regiunea Cahul nu este!”

Primarul oraşului Cahul: „Vin roşu de calitate ca în regiunea Cahul nu este!”

Petru Burlacu a făcut aceste declaraţii în cadrul „Zilei Naţionale a Vinului” care a avut loc pe 6 octombrie la Cahul.

„Anul acesta, este îmbucurător faptul că avem o creştere de participanţi la acest festival, am întrunit producătorii, consumatorii, cei interesaţi din mediul de afaceri, avem chiar şi turişti care au venit la Cahul să guste vinul propus de producători” ne-a declarat domnul Burlacu.

Primarul oraşului Cahul, cu această ocazie a ţinut să felicite pe cei implicaţi în procesul de creştere a strugurilor, care potrivit acestuia, an de an se confruntă cu tot mai multe greutăţi privind comercializarea producţiei.

„Vin roşu de calitate ca la Sudul Moldovei, ca în regiunea Cahul,  nu este. Nouă ne-a dat Domnul să ne naştem aicea. Tot ce se face frumos se face în Piaţa Horelor. Sperăm că va avea festivalul o durată de mulţi, mulţi ani şi ne va întruni pe toţi să ne spunem bună ziua: şi cel de la sat şi cel de la oraş deoarece toţi suntem şi de la sate şi de la oraş şi nu avem ce împărţi” a precizat Primarul de Cahul. 

Cât ţine de impactul „Zilei Naţionale a Vinului” Edilul a menţionat că acesta este unul pozitiv.

„Să ştim că vinul trebuie consumat zi de zi dar trebuie să cunoaştem cultura servirii vinului şi asta ne va aduce numai bucurii” a punctat domnul Burlacu.

„Ziua Naţională a Vinului” este un eveniment naţional care se desfăşoară pe întreg teritoriul Moldovei. Anul acesta, la Cahul, au participat la festival producători de vinuri din raionul Cahul şi reprezentanţi ai Administraţiilor Publice Locale.  

Articole similare