Publică un anunț
piatasud.md

Sculptorul care vrea să transforme Cahulul într-un mic Sankt-Petersburg

Sculptorul care vrea să transforme Cahulul într-un mic Sankt-Petersburg

Vladimir Mărăcineanu are 43 de ani și e lemnar de profesie. Spune că în suflet e pictor și demonstrează aceasta prin îndeletnicirea pe care o practică de câțiva ani.

Casa lui Vladimir este păzită de doi barbari impunători, cu scuturi și arme, personaje din poveste și un mic dragon. Sculpturile sunt făcute din beton, iar la acestea, Vladimir a lucrat de la 3 la 5 luni de zile.

„Sculptura am început s-o practic 3 ani în urma, sculptura în beton, dar așa sculptez din copilărie. Ideea a venit, le-am văzut pe internet, am văzut lucruri gata, am încercat să fac un scaun, peste un an aceste 2 sculpturi. Sunt făcute din beton și vopsite. Lucrez după lucrul de bază, toate lucrurile se fac vara, pe la ora 4 mă apuc încet, încet de lucru” ne-a declarat Vladimir.

La început vroia să facă un cavaler cu scut, cu fiare, care să păzească casa, dar s-a gândit că ar fi mai bine să creeze ceva care și să-l reprezinte.

„A mai fost ideea să mă promovez, că nu am nume, nu mă știe nimeni, sunt pur și simplu un lemnar. Orașul nostru e mic. Unde să te duci? Mergi în parc. Acolo sunt câteva sculpturi, dar sunt monumentale. Sculpturile mele sunt artistice. Văd că se construiesc o grămadă de case, dar nu se face nimic pentru artă. Vreau să fac ceva frumos pentru orașul meu ca să-i meargă faima, că am făcut și eu ceva și nu m-am născut degeaba și am trăit în el. Vreau să fac un mic Sankt-Petersburg” a menționat Vladimir.

Astăzi, de munca artistului se pot bucura doar cei care trec pe lângă casa acestuia, Vladimir totuși speră că în viitor, abilitățile sale vor fi solicitate și de către autoritățile locale, iar în Cahul va apărea ceva frumos, ce va fi apreciat atât de localnici cât și de către turiști.

Articole similare