Publică un anunț
piatasud.md

Socialiștii propun completarea Constituției la articolul 48. Familia

Socialiștii propun completarea Constituției la articolul 48. Familia

Deputații Partidului Socialiștilor propun completarea Constituției la articolul 48. Familia. Pe lângă sintagma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie”, să fie stipulată interdicția de a înregistra o căsătorie între două persoane de același sex. O altă prevede propusă pentru completarea Constituției stipulează ca părinții unui copil sunt mama și tata, transmite IPN.

Inițiativa este înaintată în ajunul Zilei Familiei și vine să fortifice instituția familiei. Într-o conferință de presă, deputatul Vasile Bolea s-a arătat deranjat de faptul că, în ultimii ani, se manifestă forțe care atentează la promovarea valorilor tradiționale. „Diferite mișcări, care atentează la valorile tradiționale, la familia tradițională, diferite marșuri și propaganda valorilor netradiționale, ultimii ani, a luat o amploare mare”, a notat parlamentarul.

„La nivel legislativ, Constituția consfințește că familia este întemeiată în baza relației între bărbat și femeie. În același timp, noi considerăm că Constituția urmează a fi îmbunătățită la acest capitol. Și noi venim cu această idee de a modifica și de a îmbunătăți prevederile articolului 48 din Constituție, unde să indicăm, pe lângă acest fapt că familia este întemeiată în baza relațiilor dintre bărbat și femeie, să mai introducem și alte prevederi. Precum: statul interzice înregistrarea căsătoriilor între parteneri de același sens. Și următoarea: părinții ai copiilor reprezintă tata, părinte de gen masculin și mama, părinte de gen feminin”, a punctat Vasile Bolea.

Până la sfârșitul zilei, va fi colectat numărul necesar de semnături pentru înaintarea inițiativei, spune deputatul. De asemenea, se pregătește o strategie care vizează dezvoltarea familiei.

Colegul său, Vladimir Odnostalco, a precizat că în proiectul propus prevede și sancțiuni pentru promovarea valorilor netradiționale. Socialiștii vor insista ca Republica Moldova să nu ratifice Convenția de la Istanbul, despre care spun că „lobează lucruri care distrug valorile familiale”.

Articole similare