Publică un anunț
piatasud.md

Șofer profesionist cu permis pentru 14 categorii falsificat

Șofer profesionist cu permis pentru 14 categorii falsificat

Permis de conducere pentru 14 categorii de mijloace de transport a fost identificat cu semne vizibile de falsificare. Informat despre cele depistate, conducătorul auto, originar din raionul Rezina, s-a arătat mirat. Incidentul a fost consemnat în acest weekend în punctul de trecere a frontierei Sculeni. 

În seara zilei de 07 august curent, la controlul de frontieră s-a apropiat un autoturism de marcă Toyota Avensis. În calitate de pasager se afla un bărbat de 44 de ani. În timpul verificării actelor de călătorie, acesta a prezentat și un permis de conducere eliberat pe numele său cu însemnele autorității competente din Federaţia Rusă.

Polițiștii de frontieră au avut unele suspiciuni asupra documentului, fapt pentru care l-au examinat cu tehnica specială din dotare. În rezultatul căreia s-a constatat că permisul de conducere  prezintă semne rezonabile de falsificare. 

La audieri, conaționalul a declarat că deținea un permis moldovenesc ce-i permitea să conducă doar două categorii de mijloace de transport. Din dorința de a deveni un șofer profesionist s-a înscris la o școală specializată în 2018, în timp ce se afla la muncă în Rusia. Studiile l-au costat zece mii ruble rusești. Cât privește neveridicitatea documentului, bărbatul a menționat că nici nu bănuia.

Pe numele moldoveanului a fost întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii, iar permisul de conducere a fost transmis pentru efectuarea expertizei tehnice. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

Articole similare