Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Șofer profesionist cu permis pentru 14 categorii falsificat

Șofer profesionist cu permis pentru 14 categorii falsificat

Permis de conducere pentru 14 categorii de mijloace de transport a fost identificat cu semne vizibile de falsificare. Informat despre cele depistate, conducătorul auto, originar din raionul Rezina, s-a arătat mirat. Incidentul a fost consemnat în acest weekend în punctul de trecere a frontierei Sculeni. 

În seara zilei de 07 august curent, la controlul de frontieră s-a apropiat un autoturism de marcă Toyota Avensis. În calitate de pasager se afla un bărbat de 44 de ani. În timpul verificării actelor de călătorie, acesta a prezentat și un permis de conducere eliberat pe numele său cu însemnele autorității competente din Federaţia Rusă.

Polițiștii de frontieră au avut unele suspiciuni asupra documentului, fapt pentru care l-au examinat cu tehnica specială din dotare. În rezultatul căreia s-a constatat că permisul de conducere  prezintă semne rezonabile de falsificare. 

La audieri, conaționalul a declarat că deținea un permis moldovenesc ce-i permitea să conducă doar două categorii de mijloace de transport. Din dorința de a deveni un șofer profesionist s-a înscris la o școală specializată în 2018, în timp ce se afla la muncă în Rusia. Studiile l-au costat zece mii ruble rusești. Cât privește neveridicitatea documentului, bărbatul a menționat că nici nu bănuia.

Pe numele moldoveanului a fost întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii, iar permisul de conducere a fost transmis pentru efectuarea expertizei tehnice. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

Articole similare