Publică un anunț
piatasud.md

Străzile Nufărul Alb, Griviței și Dunării din Cahul, reabilitate cu sprijinul Uniunii Europene

Străzile Nufărul Alb, Griviței și Dunării din Cahul, reabilitate cu sprijinul Uniunii Europene

Primarul Nicolae Dandiș anunță despre finalizarea proiectului de reparație/reconstrucție capitală a străzilor Nufărul Alb, Griviței și Dunării din Cahul. Proiectul, cu o lungime totală de aproximativ 3,2 km, a inclus refacerea carosabilului, trotuarelor, pistei pentru bicicliști și a rețelei subterane de scurgere a apelor pluviale.

”Mă bucur să văd rezultatele unui proiect de infrastructură rutieră de importanță majoră pentru orașul nostru și anume Reparația/reconstrucția capitală a str.Nufărul Alb (inclusiv construit un pod nou), str.Griviței și str.Dunării (total cca 3,2 km) (carosabil, trotuare, pistă bicicliști, rețea subterană de scurgere a apelor pluviale)”, a scris Nicolae Dandiș.

Proiectul a fost implementat și cofinanțat de Primăria municipiului Cahul în parteneriat cu comuna Oancea (România), finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Acest proiect transfrontalier a revitalizat un sector al orașului și a deschis perspective de dezvoltare a acestuia. În cadrul proiectului a fost de asemenea elaborat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a regiunii transfrontaliere Cahul-Oancea, pe care îl vom implementa pe etape.

”Vreau să mulțumesc Uniunii Europene, Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Iași, Oficiului Antenă a Secretariatului Tehnic Comun de la Chișinău, echipei cu care am lucrat la acest proiect: Brînză Snejana, Bădin Stella, Valeriu Ajder, Cășuneanu Daniela și alți colegi. Mulțumesc antreprenorului SRL Masterdrum (dl director Mihai Creţu) pentru operativitate și calitatea lucrărilor, dar și responsabililor tehnici dl Gheorghe Grecu și Vasile Bitirescu.Doamne ajută în continuare!”, a mai adăugat primarul.

Articole similare