Publică un anunț
piatasud.md

Un bărbat din raionul Cahul, amendat cu 10.000 de lei după ce a dat foc la deșeurile municipale

Un bărbat din raionul Cahul, amendat cu 10.000 de lei după ce a dat foc la deșeurile municipale

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, inspectorii din Cahul au descoperit două cazuri de încălcarea a legislației în localitățile Borceag și Lebedenco. Aceștia au constat că deșeurile municipale din localitatea Borceag au fost incendiate de către un locuitor al satului, transmite tv8.MD.

Pentru această infracțiune, a fost întocmit un proces-verbal, conform prevederilor articolului 154 alineatul (1) prim din Codul Contravențional al Republicii Moldova, iar bărbatul s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei.

Un alt caz descoperit de inspectorii de mediu a fost tăierea ilegală a unui nuc în intravilanul localității Lebedenco, acțiune sancționată conform legii.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează că potrivit legislației: nerespectarea modului stabilit de ardere a deșeurilor industriale, de construcție, biodeșeurilor, a deșeurilor municipale și de altă natură se sancționează de la 10.000 la 15.000 de lei, aplicată persoanei fizice sau muncă neremunerată în folosul comunității.

Articole similare