Publică un anunț
piatasud.md

(Video) Facem cunoştinţă – Centrul de Creaţie a Copiilor „Mioriţa”

Una dintre puţinele instituţii de stat, care prestează servicii de instruire specifice: cercuri de dans, hand made, muzică ş.a., în special pentru copii din familii social vulnerabile.

Specificul Centrului este de a presta sericii gratis pentru copii din oraş fiind finanţaţi din bugetul orăşenesc.  

„La început de an sunt identificaţi copii care nu au familii complete, copii care au rămas fără părinţi, părinţi care sunt plecaţi peste hotare, centrul nostru este frecventat şi de copii din Centrul Speranţa. Încercăm să le atragem mai multă atenţie (acestor copii), să le acordăm mai mult timp, ca acea căldură care nu au primit-o în familiile sale să o primească la noi” a declarat pentru ziuadezai.md Tatiana Ravenco, Directorul CCC „Mioriţa”. 

Doamna Ravenco a menţionat că în cadrul Centrului activează cercuri, cum ar fi cel de electrotehnică, unde copii pot învăţa şi o profesie care le-ar ajuta în viaţă.

„Toate cercurile noastre sunt gratis şi planificăm să păstram aceasta. Datorită Primăriei oraşului, astăzi Centrul nostru este finanţat şi suntem foarte mulţumiţi ca copiii noştri nu plătesc pentru a se ocupa la noi. Ne bucuram că aceşti copii nu stau prin subsoluri ci se ocupă cu ceva util” a mai adăugat Tatiana Ravenco. 

Centrul este deschis pentru copii şi tineri de toate vârstele care doresc să în înveţe ceva nou.

„Copiii vin aici cu plăcere pentru că e gratis şi predăm bine. Toţi instructorii sunt responsabili de lucrul său. Este departe dar copiii tind la ceva nou, să se perfecţioneze. Am dori ca despre noi să afle mai multă lume” ne-a comunicat Dana Bejan, instructor de dans. 

 Centrul de Creaţie a Copiilor este amplasat în clădirea fostei şcoli nr. 4 şi activează zilnic. 

Articole similare