Publică un anunț
piatasud.md

Vladimir Putin va conduce cu Federația Rusă încă 6 ani

Vladimir Putin va conduce cu Federația Rusă încă 6 ani

După procesarea a 99,67% din voturi, Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse afirmă că Vladimir Putin este câștigătorul, lui aparținând 87,32% din voturi.

Pe locul 2, cu 4,30% din voturi se află Nikolai Kharitonov, al Partidului Comunist al Federației Ruse. Pe locul 3, cu 3,82% din voturi, Vladislav Davankov, al partidului Oamenii noi. Iar ultimul, cu 3,20% din voturi este Leonid Slutsky, al partidului Liberal Democratic al Rusiei.

Victoria actualului lider de la Kremlin a fost marcată de concurență reală, în situația în care Boris Nadejdin, un candidat la alegeri care a strâns peste 200 de mii de semnături în sprijinul său, însă nu a fost înregistrat în cursă din cauza că s-ar fi depistat 9.147 de semnături invalide, din 60 de mii de semnături verificate.

Deasemenea, adversarul politic al lui Vladimir Putin, și liderul opoziției Ruse, Alexey Navalny, a decedat în condiții suspecte pe 16 Februarie 2024, cu o lună înaintea alegerilor. Acesta executa o pedeapsă de 19 ani privațiune de libertate la Penitenciarul Federal FKU IK-3, fiind considerat deținut politic

În ansamblu, acesta va fi al 5-lea mandat al lui Vladimir Putin, primele două fiind în perioada 2000-2008, iar următoarele fiind din 2012 până în prezent.

Alegerile din Rusia au avut loc cu multiple incidente cum ar fi incendierea urnelor de vot și distrugerea buletinelor de vot.

Articole similare