Publică un anunț
piatasud.md

Câte cadre medicale din Cahul sunt infectate cu COVID-19?

Câte cadre medicale din Cahul sunt infectate cu COVID-19?

De la data primului pacient confirmat pozitiv cu COVID-19 până pe 30 aprilie, în republica Moldova au fost atestate 975 de infectări în rândul personalului medical din țară.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății prezentate în cadrul conferinței susținută la 30 aprilie, cei mai mulți lucrători medicali infectați din țară sunt din Chișinău (253), Soroca (130) și Ștefan Vodă (92).

Raionul Cahul se află pe locul 6 în acest clasament negativ cu 47 de cadre medicale confirmate cu CODVID-19.

Dintre acele cadre medicale confirmate, 36 (peste 76 %) sunt angajați ai Spitalului raional Cahul.

La data de 24 aprilie, în cadrul emisiunii inDIRECT a ziuadeazi.md, Elena Tatu, vicedirectoarea Spitalului raional Cahul declara că în cadrul spitalului nu a fost confirmat pozitiv nici un medic, doar personalul medical.

„În Spitalul raional Cahul nu avem nici un medic testat pozitiv. Avem câțiva colaboratori care au fost confirmați  în cadrul unui screening. Sunt colaboratori din prima linie, care nemijlocit lucrează cu pacienții cu COVID. Noi am decis să testăm acei colaboratori din prima linie și să identificăm cazuri de infecție cu COVID ca cât mai rapid să-i izolăm, să-i tratăm și ulterior ca ei să poată fi incluși mai departe în activitate” ne declara pe 24 aprilie doamna Tatu.Pe de altă parte, în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale raionale Cahul din 14 aprilie, s-a hotărât alocarea a 210 mii lei pentru procurarea serviciilor de testare preventivă a persoanelor care se află în prima linie în luptă cu coronavirus de tip nou Covid-19, şi anume medicii din cadrul Substaţiei de Asistenţă Medicală Urgentă Cahul, medicii din cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul, medicii de familie din cadrul IMSP Centrele de Sănătate din raionul Cahul şi angajaţii Inspectoratului de Poliţie Cahul.

Articole similare