Publică un anunț
piatasud.md

Cine sunt cei doi foști șefi de la IGPF, reținuți de SIS și PCCOCS astăzi dimineața la Cahul

Cine sunt cei doi foști șefi de la IGPF, reținuți de SIS și PCCOCS astăzi dimineața la Cahul

Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că în urma perchezițiilor la punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea au fist reținute șase persoane printre care trei angajați ai IGPF, transmite deschide.md

Unul dintre cei trei a deținut funcția de șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, iar altul a deținut funcția de șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Sursele Deschide.MD susțin că cei doi foști din cadrul IGPF, reținuți de mascații SIS,  ar fi Grigore Grejdieru și Oleg Niculiseanu.

În semn de recunoștiță pentru rezultatele obținute în activitate pe parcursul semestruluii al anului 2021, profesionalism, atitudine conștiincioasă față de atribuțiile funcționale, merite deosebite în combaterea criminalității, asigurarea ordinii și securității publice, au fost decorați cu grade speciale înainte de termen, printr-un ordin semnat de către ex-ministrul MAI, Pavel Voicu.

Astfel, Grigore Grejdieru, s-a ales cu gradul de comisar-șef, iar Oleg Niculiseanu, s-a ales cu grad de comisar-principal. Niculiseanu atunci deținea funcția de șef al Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, ulterior fiind detașat de către Gredjieru în funcția de șef interimar al sectorului Poliției de frontieră Cahul.

Grejdieru anterior a activat în cadrul Inspectoratului Național de Investigații și ar fi fost în bune relații de prietenie cu Maxim Ciubaciuc, fostul șef al Secției Contracarare Contrabandă din cadrul Direcției Investigații Complexe a Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP.

Grejdieru și Niculiseanu sunt vizați în dosarul de contrabandă din luna iulie curent, când a fost reținut un microbuz cu o cantitate de aproximativ 200 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz. 

Actualmente, în dosar figurează cu statut de învinuit și bănuit 14 persoane. Investigațiile vor continua, în vederea deconspirării totale a schemei de contrabandă și stabilirii tuturor circumstanțelor săvârșirii infracțiunilor menționate.

Articole similare