Publică un anunț
piatasud.md

Un alt „curier” de acte falsificate, depistat la trecerea frontierei Cahul

Un alt „curier” de acte falsificate, depistat la trecerea frontierei Cahul

Un conațional și-a asumat răspunderea, când a acceptat să transmită un document cu semne de falsificare, fără să conștientizeze că poate fi sancționat penal pentru fapta sa. Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări în vederea elucidării tuturor circumstanțelor infracțiunii.

În punctul de trecere a frontierei Cahul, pe sensul ieșire din R. Moldova s-a prezentat printre pasagerii rutei „Moldova – Germania” cetățeanul moldovean în vârstă de 25 de ani. Ca urmare a valorificării unei informații operative, dispuse de ofițerii Direcției regionale SUD, conaționalul a fost trecut în linia a doua de control. 

Asupra acestuia, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere moldovenesc, care ar fi emis pe numele unei persoane necunoscute. La cercetarea amănunțită, cu tehnica specială, au fost identificate elemente distinctive ale documentului care nu corespund cu cele originale.

În timpul audierilor, tânărul a declarat că documentul nu îi aparține, afirmând că a fost rugat să-l transmită unui conațional, în Germania.

Actul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză. Cercetările continuă.

Articole similare