Publică un anunț
piatasud.md

Director PAT-8: Cetățenii care cumpără abonamente nu sunt afectați de majorarea tarifului

Director PAT-8: Cetățenii care cumpără abonamente nu sunt afectați de majorarea tarifului

Potrivit lui Corneliu Susanu, directorul S.A. PAT-8, cel mai mare operator de servicii transport public din Cahul, ajustarea de astăzi a tarifului nu va afecta călătorii care procură circulatoare. 

Potrivit acestuia, prețul la circulatoare va rămâne neschimbat: pentru copii, studenți, bătrâni și invalizi – 90 lei lunar, iar pentru celelalte categorii de călători – 180 lei lunar. 

„Datorită colaborării cu primăria Cahul, de la 1 ianuarie prețul la circulatoare s-a redus pentru elevi de la 120 la 90 lei. Din bugetul municipal sunt compensate costul circulatorului la circa 300 de persoane pe luna” ne-a spus Cornel Susanu. 

Potrivit unor simple calcule, spre exemplu elevii care circulă zilnic de 2 ori cu transportul public, plata pentru o călătorie ar fi de 2,25 lei. 

Potrivit directorului PAT-8, modificarea tarifului pe care ei o cer de cel puțin 2 ani de zile le va permite să îmbunătățească nu doar baza tehnico-materială, dar și calitatea deservirii, să asigure condiții mai bune în transport. 

„Datorită acestei majorări de tarife va fi posibil să înnoim parcul auto de autobuze, creșterea unităților de transport pe fiecare rută va duce la micșorarea timpului de așteptare dintre rutiere. Ajustarea tarifului va îmbunătăți și calitatea deservirii” ne-a declarat domnul Susanu.

Precizăm că la ședința Consiliului municipal Cahul din 14 septembrie, cu majoritatea voturilor consilierilor municipali prezenți la ședință s-a votat stabilirea prețului de 5 lei pe călătorie în transportul public din 1 noiembrie 2021, cu 2 lei mai mult decât în prezent.

De asemenea, consilierii au decis să transmită temporar dreptul de a opera cursele de pe ruta nr. 8 din Cahul întreprinderii S.A. PAT-8, până la stabilirea prin concurs a unui transportator.

Articole similare