Publică un anunț
piatasud.md

Interceptările telefonice în dosarul cu contrabandă de țigări Ashima din Cahul /AUDIO

Interceptările telefonice în dosarul cu contrabandă de țigări Ashima din Cahul /AUDIO

Dosarul penal privind contrabanda cu 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul, cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră a fost inițiat prin documentarea desfășurată de Serviciul de Informații și Securitate, prin colaborare cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Sunt de menționat deschiderea și cooperarea manifestate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră pe tot parcursul investigației.

Potrivit concluziilor experților, valoarea capturii pe piața din Republica Moldova ar constitui cca 1,6 milioane lei, iar pe piața Uniunii Europene, destinația inițială a grupului infracțional – circa 4,3 milioane lei. Astfel, venitul infracțional ar fi constituit circa 2,7 milioane lei.

Pe dosarul în cauză a fost efectuat un volum mare de acțiuni procesual-penale: peste 20 de percheziții, peste 20 de interceptări de convorbire (inclusiv telefonice), circa 50 de audieri ale bănuiților și învinuiților – în scopul garantării respectării drepturilor acestora, cât și în scopul acumulării probatoriului necesar trimiterii dosarului în judecată.

În dosarul penal trimis în judecată de către procurorii PCCOCS sunt 14 inculpați, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Aceștia sunt din Cahul și Chișinău, iar trei din ei sunt polițiști de frontieră: un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului, precum și un subofițer. Potrivit legii penale, infracțiunea incriminată se pedepsește cu închisoare, pentru un termen de la 4 la 10 ani.

Menționăm că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești irevocabile, inculpații beneficiază de prezumția nevinovăției.

Articole similare