Publică un anunț
piatasud.md

Ploaie cu grindină la Cahul: A distrus culturile agricole și gospodăriile oamenilor

Ploaie cu grindină la Cahul: A distrus culturile agricole și gospodăriile oamenilor

Natura s-a dezlănțuit în raionul Cahul, provocând pierderi majore. Dacă în ultima perioada s-a înregistrat secetă, astăzi, locuitorii din sudul țării au fost loviți de o ploaie cu grindină.

În satul Roșu din raionul Cahul, bucățile mari de gheață, dar și ploaia puternică, au distrus culturile agricole și gospodăriile oamenilor, transmite cotidianul.md

În imagini a fost surprinsă covorul de gheață gros care s-a format după ce a bătut grindina, dar și culturile înămolite.

Astăzi este Cod Galben de instabilitate atmosferică. Până la ora 23:00 se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, izolat cu grindină și intensificări de vânt cu aspect de vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Pentru ziua de mâine, 12 iunie, în nordul republicii sunt prognozate valori termice de până la 31 de Grade Celsius, în timp ce la sud mercurul din termometre va urca până la 33 de grade Celsius.

Sâmbătă valorile termice vor scădea neesențial, în medie cu 1-2 grade Celsius, iar începând cu ziua de duminică mercurul din termometre va mai scădea în medie cu 1-2 grade Celsius. Totuși, temperaturile vor rămâne în cadrul 27..30 de grade Celsius.

Articole similare