Publică un anunț
piatasud.md

Ploaie torențială și grindină în mai multe localități din sudul și estul Moldovei

Ploaie torențială și grindină în mai multe localități din sudul și estul Moldovei


Localitățile din estul și sudul Republicii Moldova au fost afectate de condiții meteorologice extreme în cursul serii de ieri. Raioanele Căușeni și Cimișlia au fost lovite de ploaie torențială însoțită de grindină, rezultând deteriorări ale drumurilor și grădinilor. Imaginile cu consecințele dezastrelor au fost postate de către localnici pe rețelele sociale.

În orașul Cimișlia, ploaia cu grindină a debutat după-amiaza și a durat câteva minute. Înregistrările video postate pe o platformă de socializare arată solul acoperit de un strat alb de gheață.

La Căușeni, precipitațiile au fost abundente, iar unele străzi s-au transformat în adevărate râuri.

Primarul orașului Căușeni, Anatolie Donțu, a informat că mai multe drumuri și grădini au fost inundate și acoperite de noroi ca urmare a acestei furtuni. Proprietarii de locuințe au raportat inundarea beciurilor și a anexelor din gospodării.

„Am avut ploi puternice și abundente, inclusiv grindină. Cantitatea de apă a fost considerabilă. Din cauza apelor pluviale, au fost aduse pe drumuri pietriș și nămol din terenurile agricole, ceea ce a blocat traseul Ștefan cel Mare. În prezent, se desfășoară lucrări de curățare a gunoiului care se acumulat pe traseele principale, inclusiv Consiliul Raional a intervenit cu utilaje specializate”, a declarat Anatolie Donțu.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu au primit încă informații cu privire la prejudiciile cauzate de această furtună.

Articole similare