Publică un anunț
piatasud.md

Profesorii din raionul Cahul vor primi salariile. Vicepreședinta Valentina Șevcenco – împuternicită să semneze actele //VIDEO

Situația incertă privind achitarea salariilor pentru luna martie de către profesorii din raionul Cahul s-a clarificat astăzi. 

Cel puțin așa reiese din dispoziția semnată de Marcel Cenușa, președintele raionului Cahul, astăzi, cu 25 de minute înainte de ședința Consiliului raional Cahul care urma să aibă loc la 14:00, iar unicul punct d ele ordinea de zi viza împuternicirea unuia dintre vicepreședinți de a semna actele pentru a debloca procesul de achitare a salariilor.

Astăzi a fost a doua tentativă de a convoca ședința Consiliului raional Cahul pentru a împuternici un vicepreședinte de a asigura interimatul funcției de președinte a raionului, în situația când Marcel Cenușa se află în arest la domiciliu. 

Chiar dacă în Ala de ședință au fost prezenți circa 30 de aleși locali, ședința așa și nu a început. 

Consilierul Adrian Galaju a anunțat că la secretariat a fost înregistrată o dispoziție a președintelui prin care o împuternicește pe Valentina Șevcenco să asigure interimatul, declarând că subiectul este epuizat. Consilierii independenți au părăsit sala de ședințe. 

Înregistrarea dispoziției președintelui cu 25 de minute înainte de demararea ședinței a stârnit nemulțumiri în rândul consilierilor atât din opoziție cât și de la guvernare. 

Sergiu Rența a declarat că dacă aceasta este soluția pentru a debloca situația, de ce s-a așteptat 2 săptămâni, dar nu s-a semnat o astfel de dispoziție din start. 

„Dispoziția a trebuit sa fie de atunci, trebuia să ne o arătați și noi credeam, dar astăzi nu cred. Sper ca tot ce faceți dumneavoastră sa nu aibă careva urmări” a declarat Dumitru Batîr, făcând aluzie că dispoziția ar fi una falsă.

Valentina Șevcenco a menționat că va semna dar actele care țin de achitarea salariilor.

„Achitarea salariilor, achitarea serviciilor și tot ce e legat de contribuțiile la salarii. De restu, nu îmi asum responsabilitatea și va spun la toți nu voi semna alte documente” a declarat Valentina Șevcenco. 

„Vă mulțumim foarte mult, aparatul președintelui, și a consiliului raional, este de  2 bani, și asta încă e mult. Voi nu v-ați ridicat fundurile de pe scaune să mergeți și să faceți ceva. El și-a bătut joc de un raion întreg” a declarat Tatiana Seredenco.

Precizăm că la 4 aprilie, Președintele raionului Cahul, împreună cu alte 8 persoane dintre care și funcționari ai Consiliului raional Cahul a fost reținut de procurorii anticorupție. Actualmente, Președintele raionului Cahul este plasat în arest la domiciliu.        

Articole similare