Publică un anunț
piatasud.md

România și Polonia și-au exprimat sprijinul pentru Republica Moldova

România și Polonia și-au exprimat sprijinul pentru Republica Moldova

România și Polonia și-au reafirmat sprijinul pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES

Președintele României, Klaus Iohannis şi omologul său polonez, Andrzej Duda, au discutat luni în cadrul unei întrevederi avute la București inclusiv despre evoluțiile politice din statele Parteneriatului Estic. În acest context, cei doi șefi de stat au reiterat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Președintele polonez, Andrzej Duda și-a exprimat speranța că președintele moldovean, Maia Sandu, va efectua, în luna iunie, o vizită la Varșovia. Potrivit acestuia, vizita ar fi trebuit să aibă loc la începutul lunii mai, dar a fost amânată din cauza crizei politice de la Chișinău.

„Am discutat cu domnul președinte Iohannis o a treia problemă foarte importantă, mai ales pentru România, respectiv problema Republicii Moldova, relațiile dintre Moldova și UE, situația generală din Moldova. În acest moment, se fac schimbări în Moldova, ne străduim să sprijinim Moldova în aspirațiile sale către UE, să sprijinim aspirațiile întregii populații a Moldovei de a deveni parte a UE, de a se apropia de Vest. Atât Moldova, cât și toate acțiunile pe care le face România în acest domeniu beneficiază de sprijinul nostru, al Poloniei”, a declarat președintele Andrzej Duda.

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit luni, 10 mai, la Palatul Cotroceni, pe omologul său polonez, Andrzej Duda, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta a efectuat-o în țara vecină. Vizita președintelui Poloniei are loc în contextul marcării a 100 de ani de la încheierea Convenţiei de Alianţă Defensivă între Regatul României şi Republica Polonă, semnată la 3 martie 1921, moment simbolic al relaţiei bilaterale dintre cele două țări.

Articole similare