Publică un anunț
piatasud.md

Timp de 10 zile polițiștii vor patrula non-stop drumurile din țară

Timp de 10 zile polițiștii vor patrula non-stop drumurile din țară

Oamenii legii spun că o astfel de măsură vine în contextul în care o parte din conducătorii auto au încălcat de nenumărate ori regulile circulației rutiere pe perioada stării de urgență.

Această activitate va cuprinde o serie de acțiuni: vor fi activizate automobile capcană care monitorizează respectarea vitezei, radarele care permit să fie depistați șoferii care încalcă viteza pe timp de noapte, transmite TV8.md.

De asemenea, conducătorii auto vor fi verificați dacă cedează trecerea pietonilor, dacă nu încalcă marcajul rutier și dacă nu trec la culoarea roșie a semaforului. Totodată, va fi organizată operațiunea „Girofarul”, ce are drept scop identificarea șoferilor care nu acordă întâietate mijloacelor de transport cu prioritate.

Inspectorii vor activa în comun cu colegii de la Brigada „Fulger” și cei de la Direcția inspectare efectivă. Astfel de măsuri s-au luat în cazul în care șoferii nu se vor supune ordinelor sau vor avea tentația de a oferi mită inspectorilor.

Amintim că weekendul trecut un grav accident s-a produs în centrul capitalei. Au fost implicate trei automobile, iar în urma impactului, două persoane au decedat și patru au ajuns la spital. Șoferul s-a dovedit a fi un participant la cursele auto. El a fost reținut pentru 30 de zile.

Articole similare