Publică un anunț
piatasud.md

Victoria Lungu: „Antreprenoriatul social este o verigă importantă a dezvoltării oricărei comunități”

Cu o viziune orientată către sustenabilitate și generarea de resurse financiare suplimentare, Victoria Lungu a pus bazele unui SRL care urmează a fi înregistrat ca și Întreprindere socială.

Și-au propus să gătească mâncare pentru diverși clienți, iar veniturile să fie reinvestite în activitățile sociale pe care le fac în cadrul A.O. Ophelia.

„În cadrul întreprinderii ne-am propus să preparăm prânzuri calde, pe care le livrăm în fiecare zi la oficiile clienților noștri. Totodată, dorim să organizăm pauze de cafea și de prânz pentru evenimente din oraș, precum forumuri business, summituri, ateliere de instruire, diferite activități care se desfășoară la noi în Cahul. Ne străduim să fim alături de clienții noștri cu prânzuri proaspete, calde, delicioase și preparate din cele mai naturale ingrediente”, spune Victoria Lungu.

O întreprindere socială își asumă angajamentul față de comunitatea locală creând de locuri de muncă pentru persoanele din mediul rural și pentru cele aflate în dificultate.

„Compania ne permite să creăm locuri de muncă pentru persoanele din mediul rural, aflându-ne într-o localitate rurală, pentru persoane aflate în dificultate, inclusiv și totodată ne permite să întreținem spațiul, să întreținem clădirea astfel încât să asigurăm sustenabilitatea și durabilitatea centrului nostru de reziliență a femeilor”, a adăugat Victoria Lungu.

În prezent, SRL Ophelia a integrat deja în echipă și persoane cu dizabilități.

„Acum lucrăm la stapa pentru a atinge toți indicatorii necesari pentru a fi înregistrați ca Antreprenoriat Social. La moment avem deja încadrate în câmpul muncii persoane cu dizabilități și aflate în dificultate.”

Compania se află într-un proces de pregătire pentru a obține statutul de Întreprindere socială. Cu planuri ambițioase de extindere a gamei de produse, SRL Ophelia a aplicat deja la mai multe proiecte care vizează dotarea bucătăriei cu utilaje performante.

„Avem planuri ambițioase, vrem să mărim gama noastră de produse, deja am aplicat la mai multe proiecte. O să dotăm bucătăria cu utilaje performante, noi, care ne va permite să producem produse noi și să creăm locuri de muncă. Consider că antreprenoriatul social este o verigă importantă a dezvoltării oricărei comunități”, a spus Victoria Lungu, fondatoare SRL Ophelia.

Articole similare