Publică un anunț
piatasud.md

Am aflat câte locuri libere sunt în piețele agroalimentare din mun. Cahul

Am aflat câte locuri libere sunt în piețele agroalimentare din mun. Cahul

După valurile de discuții și comentarii despre știrea publicată vineri în care se vorbea despre inițierea concursului de ocupare a funcției vacante de agent constatator la Primăria mun. Cahul, una dintre atribuțiile căruia ar fi combaterea comerțului stradal neautorizat, am decis să aflăm câte locuri sunt disponibile în piețele agroalimentare din municipiu. 

Solicitați telefonic, administratorii piețelor care au profil agroalimentar ne-au comunicat că la moment în cadrul acestora sunt disponibile peste 200 de locuri, atât la tarabe, în halele specializate, cât și pentru vânzarea din autoturisme. 

Igor Schin, Directorul ÎM Piața Centrală din Cahul a menționat că hala de carne și hala de pește din piață sunt practic goale, iar pentru vânzarea produselor la tarabe sunt disponibile circa 40 de locuri în cadrul Pieței de pe str. Alexei Mateevici lângă Oficiul Poștal Cahul.

Totodată, Igor Schin a menționat că pentru vânzarea din mijloace de transport, în cadrul filialei pieței de pe str. Dunării, locui disponibile sunt extrem de multe. 

Pe de altă parte, Ruslan Vition, administratorul Pieței Agroalimentare din Cahul a precizat că în cadrul pieței sunt disponibile circa 20 de metri liniari pentru comercianți. 

Taxa de piață pe teritoriul mun. Cahul este stabilită de către Consiliul municipal la aprobarea bugetului, și anul acesta este de circa 12 lei pe zi pentru un metru liniar. 

De menționat că, în contextul situației epidemiologice privind gripa aviară în Republica Moldova, la finele lunii decembrie, autoritățile locale au primit o solicitare de la Agenția Națională pentru Siguranța  Alimentelor  în care se solicită fortificarea măsurilor de combatere a comerțului stradal neautorizat cu produse alimentare sau animale vii, care pot influența riscul răspândirii infecției. 

La Cahul, comerțul neautorizat pe străzi, în special str. A. Mateevici continuă. 

Articole similare