Publică un anunț
piatasud.md

Consulatul General al României la Cahul găzduiește expoziția „Culori de România”

Consulatul General al României la Cahul găzduiește expoziția „Culori de România”

La data de 16 mai 2024, în contextul sărbătorii Zilei Europei la Cahul, Consulatul General al României la Cahul,a organizat vernisajul expoziției „Culori de România”, pusă la dispoziție de Ambasada României în Republica Moldova.

Vernisajul a reunit personalități importante din Cahul, printre care primarul municipiului, dl. Nicolae Dandiș, rectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, dl. Sergiu Cornea, directorul Teatrului muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, dl. Gheorghe Mândru, și directoarea Muzeului Ținutului Cahul, dna. Maria Prepeliță.

Cei prezenți au admirat calitatea deosebită a lucrărilor expuse, exprimându-și aprecierea pentru această inițiativă culturală. Au adresat mulțumiri Ambasadei României la Chișinău și Consulatului General al României la Cahul pentru organizarea expoziției și pentru promovarea culturii românești în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor care au urmat vernisajului, s-a luat în considerare posibilitatea amplasării expoziției „Culori de România” și în alte locații frecventate din Cahul, pentru a o face accesibilă unui public cât mai larg.

Expoziția „Culori de România” va fi deschisă publicului pe parcursul următoarelor săptămâni, la sediul Consulatului General al României din Cahul. Vizitarea expoziției este gratuită.

Articole similare