Publică un anunț
piatasud.md

Da sau Nu pentru construcția blocurilor noi în centrul orașului. Primăria anunță consultări publice

Da sau Nu pentru construcția blocurilor noi în centrul orașului. Primăria anunță consultări publice

Primăria municipiului Cahul anunță consultări publice asupra proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea „Planului Urbanistic de detaliu pentru valorificarea rațională a terenurilor proprietate privată cu destinație pentru construcții locative și de menire socială, situate în cartierul locativ de pe Pr. Republicii din municipiul Cahul”. 

Potrivit Dispoziției Primarului din 3 mai 2024, Scopul proiectului este examinarea versiunii modernizate a „Planului Urbanistic de Detaliu al Complexului locativ de pe Pr. Republicii din or. Cahul. 

În conformitate cu PUD inițial în teritoriul dat au fost preconizate construcția blocurilor locative cu regim de înălțime tip S+P+8-6-4E, obiecte comerciale cu spații locative tip S+P+2E+M și obiecte comerciale tip S+P+2E. Prevederile proiectului constituie o revizuire și actualizare a funcțiilor, destinațiilor și expresiilor arhitectural–volumetrice pentru terenurile și construcțiile propuse în documentația de urbanism întocmite anterior.

Recomandările pe marginea Planului Urbanistic de detaliu pentru valorificarea rațională a terenurilor proprietate privată cu destinație pentru construcții situate în cartierul locativ Pr. Republicii municipiului Cahul” supuse consultărilor publice pot fi transmise pînă la data de 03.06.2024, ora 15.00, la Ghișeul Unic, et.I sediul Primăriei municipiului Cahul, str. P. Independenței 6, sau pe adresa de email: primariacahul@gmail.com.

Primăria va organiza audierile propriu zise la data de 04.06.2024, ora 15.00, în Cartierul locativ de pe Pr. Republicii, 15 (lîngă magazinul „TINA” din municipiul Cahul).

Potrivit planului prezentat de autorități, pe Prospectul Republicii intersecție cu str. I. Luca Caragiale ar urma să fie construite alte 4 blocuri de locuit cu spații comerciale. De menționat că nivelul de înălțime a blocurilor este diferit: de la Parter +4 Etaje + Mansardă până la Parter + 8 etaje + Mansardă. 

Totodată, 2 dintre blocurile de locuit preconizate pe Planul Urbanistic ar urma să fie construite nemijlocit lângă alte 2 blocuri deja existente. 

Planul Urbanistic poate fi consultat AICI.  

Articole similare