Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Drumul de centură al oraşului Comrat a fost dat în exploatare

Drumul de centură al oraşului Comrat  a fost dat în exploatare

Drumul de ocolire a oraşului Comrat, unul din proiectele cele mai mari de infrastructură din sudul Moldovei, demarate în ultimii ani, a fost definitivat cu toate marcajele şi indicatoarele pe el şi a fost inaugurat oficial ieri pentru circulaţia vehiculelor în regim normal.

Drumul are o lungime de 18,3 km, 3 sensuri giratorii mari, 5 poduri şi 1 pasaj de cale ferată, dispunând şi de 4 intersecţii denivelate. Pe lungimea drumului au fost instalate şi parapete metalice, iar numărul indicatoarelor necesare a fost de circa 300 unităţi.

Întreaga construcţie a costat 29,4 milioane de euro şi a fost finanţată printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii. Construcţia a durat 3 ani, cu amânări minime la ultima etapă, deci se poate spune că e unul din proiectele majore care a fost realizat într-un termen practic identic cu cel promis.

Drumul este parte a traseului remodelat M3, care leagă Chişinăul cu Giurgiuleşti şi întreg sudul ţării.

Conform concepţiei, traseul remodelat va trece prin doar 5 localităţi pe întregul său parcurs din centrul ţării până în sud, pe restul ocolindu-le după exemplul Comratului.

Articole similare