Publică un anunț
piatasud.md

Măsuri suplimentare de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Ce trebuie să știi dacă planifici o călătorie

Măsuri suplimentare de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Ce trebuie să știi dacă planifici o călătorie

În perioada 1-16 mai 2024 se vor aplica măsuri suplimentare de securitate în vederea fluidizării traficului de pasageri, excluderii riscurilor și asigurării siguranței cetățenilor pe Aeroportul Chișinău.

Potrivit site-ului Aeroportului Internațional Chișinău, accesul în terminalul aeroportuar urmează a fi permis doar pasagerilor, personalului care exercită atribuții de serviciu la prezentarea permisului de acces, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor.

Pentru pasageri se va permite intrarea în incinta terminalului în baza prezentării biletului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către autoritățile responsabile de securitate.

După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând controlul vamal și așteptarea cursei în sala de plecări.

Pentru a ajuta autoritățile responsabile în fluidizarea fluxului de călători, dar și la degajarea circulației rutiere – excluderea ambuteiajelor din fața aerogării, se solicită prezentarea în aeroport, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate.

Articole similare