Publică un anunț
piatasud.md

Regizor de la Chișinău despre Cahul: un orășel așa de provincie… cucoanele sunt foarte elegante, umblă prin cafenele, stau la discuții

Dumitru Grosei, regizor de film, în cadrul emisiunii LIVE Studio de la Televiziunea Publică, în contextul promovării unui eveniment cultural care va avea loc la finele săptămânii la Cahul, a reușit să atragă atenția noastră prin forma în care a descris municipiul. 

„Orașul Cahul este foarte simpatic curat, frumos, are foarte multe cafenele, un orășel așa, de provincie” a spus regizorul 

Acesta nu a evitat să specifice că: „Lumea de acolo se îmbracă bine. Cucoanele, doamnele sunt foarte elegante, e o atmosferă foarte frumoasă, umblă prin cafenele, stau la discuții”. 

„Arată a urbă, așa. Poți să petreci un weekend acolo, un pic mai cald. Sunt hoteluri destul de bune, restaurante foarte bune” a spus Dumitru Grosei în cadrul emisiunii de la Moldova 1.

Acesta a ținut să menționeze că a mai fost la Cahul anterior în perioada desfășurării Festivalului Zilele Filmului Românesc.   

Dumitru Grosei s-a născut în 1969, într-un sat de nici 3 mii locuitori din raionul Nisporeni. Între anii 2016 și 2017 a deținut funcția de director al Arhivei Naționale de Film a Republicii Moldova. 

De precizat că municipiul Cahul este al patrulea cel mai mare oraș după numărul populației, conform datelor recensământului din 2014. În anul 2023, mun. Cahul a obținut titlul de Capitala Cultural-Creativă a Republicii Moldova. 

Articole similare