Publică un anunț
piatasud.md

Șeful Delegației UE: Uniunea Europeană este aici să vă susțină

Șeful Delegației UE: Uniunea Europeană este aici să vă susțină

E.S. Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a vorbit ieri, la Cahul, despre rolul pe care il joacă Uniunea Europeană în viața cetățenilor Republicii Moldova.

„Proiectul european rămâne cel mai ambițios și de succes proiect internațional cunoscut nouă. Împărtășind aceleași valori și punând la temelie principiile egalității, principiile respectului reciproc, dialogului, statele membre ale Uniunii Europene au creat instituții comune, piețe libere și legături mai strânse între oameni. Aceste valori și principii au devenit repere și pentru acțiunea comună europeană în plan extern” a declarat E.S. Peter Michalko.

Citește și: Nicolae Dandiș: De aici se vede frontiera Uniunii Europene. Mi-aș dori ca într-o zi să nu mai existe această frontieră

„Acum 5 ani, noi, Uniunea Europeană și Republica Moldova, am convenit prin acordul de asociere să clădim relațiile noastre chiar pe aceste valori fundamentale comune. Tot acum 5 ani, Uniunea Europeană acordă republicii Moldova regimul liberalizat de vize. În această perioadă au fost făcute unele progrese pentru atingerea obiectivului nostru de a  aduce Republica Moldova la statutul deplin de stat asociat politic și deplin integrat economic în Uniunea Europeană” a mai declarat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Citește și: Sergiu Drangoi: Uniunea Europeană înseamnă lupta anticorupție și transparența decizională, pe care mi le asum public

„Cetățenii Republicii Moldova trebuie să aibă dreptul asigurat la trai într-o societate bazată pe reguli respectate de toți, siguranță și nivel de trai decent. Pentru aceasta: statul de drept, democrația și pluralismul politic, libertatea mas-mediei și protecția drepturilor omului trebuie să fie asigurate. Vreau să va asigur că vom fi împreună cu dumneavoastră, Uniunea Europeana este aici să vă susțină și să continuăm împreună mai puternici” a punctat E.S. Peter Michalko.

Întregul discurs ala Șefului Delegației Uniunii Europene în republica Moldova, susținut în cadrul ceremoniei de deschidere a Orășelului European la Cahul îl puteți vedea mai jos.


Articole similare