Publică un anunț
piatasud.md

Tatiana Ivanov: Fără dragoste și fericire, nu contează câți bani câștigi // VIDEO

Tatiana este directorul financiar la una dintre cele mai mari întreprinderi din Cahul, specializată în vânzarea materialelor de construcții, afacere fondată de părinți.

După absolvirea studiilor și-a început activitatea de la administrarea unui mic magazin alimentar, care în doar câțiva ani a devenit supermarket. A început de la Zero să dezvolte un segment nou pentru afacerea de familie, și i-a reușit.

„Nu a fost deloc ușor. Pentru ca să-ți reușească trebuie să ai voință, să fii gata să lucrezi fără zile de odihnă, concedii, foi de boală, deseori să jertfești cu timpul dedicat familiei. E foarte important să ai susținerea și ajutorul familiei. În cazul nostru, afacerea de familie e punctul nostru forte. Ne susținem reciproc în tot ceea ce facem. Chiar dacă nu ar fi susținerea părinților, afacerea de familie, eu oricum aș fi ales acest domeniu” ne declară Tatiana.

În copilărie visa să ajungă pe scenă, să devină cântăreață. Acum încearcă să introducă un pic de creativitate în tot ceea ce face, chiar dacă finanțele și creativitatea ar părea lucruri diametral opuse. 

„În trecut am absolvit școala muzicală, și aș spune că sunt și un om creativ. Mă atrăgea muzica, îmi plăceasă cânt, făceam parte dintr-un ansamblu. Visam să devin muzician, cântăreață, dar încadrându-mă în afacerea de familie nu am regretat că am ales anume această cale.În fiecare idee includ ceva creativ, abordez individual orice aspect. Creativitatea și finanțele pe de o parte sunt lucruri diferite, dar pe de altă parte se combină și te fac să trăiești interesant și colorat” ne-a mai declarat Tatiana.  

Businessul local se confruntă cu un șir de probleme: lipsa cadrelor specializate, atinerilor specialiști, amplasarea teritorială a orașului, la granița cu Ucraina și România, de asemenea influențează dezvoltare afacerilor, mai ales în sfera vânzărilor. 

„În Cahul, în ultima perioadă se simte insuficiența de tineri specialiști, tinerii pleacă. Pleacă din cauza salariilor mici, dar oamenii trebuie să înțeleagă că salariile depinde de acele surse financiare care vin în întreprindere. E foarte important ca banii cetățenilor noștri să rămână în oraș, să procure bunuri din magazinele locale, serviciile să se achite tot întreprinderilor locale. Salariile sunt achitate doar de întreprinderile locale. Foarte mulți oameni cheltuie banii peste hotare. În aceste condiții e foarte greu să lucrezi”.

Poate să ți se pară că undeva poate fi mai bine, că în fața noastră se deschid drumuri mari, doar că mereu este o regulă: este nevoie de efort, perseverență, disciplină și răbdare. Nimic nu-ți reușește din prima, din start, averea se adună în timp. Contează să avem o familie puternică , pentru că fără dragoste și fericire, nu contează câți bani câștigi.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Implică-te, e simplu!” implementat de A.O. „Cahul 2030” în cadrul programului „Încurajarea tinerilor ca să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, și co-finanțat de Uniunea Europeană.

Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare