Publică un anunț
piatasud.md

Curtea Constituțională a decis că referendumul de aderarea la UE este constituțional. Când ar putea avea loc

Curtea Constituțională a decis că referendumul de aderarea la UE este constituțional. Când ar putea avea loc

Curtea Constituțională a dat undă verde pentru organizarea referendumului republican constituțional privind integrarea europeană a Moldovei în Uniunea Europeană.

”Acest aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, a punctat Domnica Manole.

Astfel, referendumul ar putea avea loc pe 20 octombrie. Întrebarea la care vor răspunde moldovenii este: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. La fel, Constituția urmează să fie completată cu un nou titlu: „Integrarea în Uniunea Europeană”.

Pe pagina de Facebook, președinta Maia Sandu a scris:

”Curtea Constituțională a decis – referendumul privind aderarea la UE este constituțional, poate avea loc pe 20 octombrie și va conține întrebarea: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.Avem nevoie de unitate, avem nevoie de implicarea fiecărui partid, organizație civică, cetățean, ca împreună sa garantăm pacea și bunăstarea pentru moldoveni. Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun – ca moldovenii să trăiască în pace, demn și liber într-o țară europeană puternică”.

Un sondaj de opinie realizat de către CBS Research, la comanda WatchDog.MD arată dacă ar avea loc un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, peste 56% din respondenții unui sondaj ar vota pentru, iar 25% ar vota contra, alții se declară indeciși sau spun că nu ar participa. 35% ar vota la un referendum pentru aderarea la Uniunea Eurasiatică, în timp ce 47,5% ar vota contra. Între UE și Uniunea Eurasiatică, 54% ar alege UE și 25% ar alege Uniunea Eurasiatică, transmite ipn.md
Articole similare