Publică un anunț
piatasud.md

Doi tineri din Moldova au modificat jocul Grand Theft Auto, creând un server în baza Moldovei. Vezi cum arată

Doi tineri din Moldova au modificat jocul Grand Theft Auto, creând un server în baza Moldovei. Vezi cum arată

Dacă ai jucat vreodată GTA (Grand Theft Auto), pun pariu că te-ai gândit cât de grozav ar fi ca acțiunea să se petreacă într-o versiune imitată a Republicii Moldova. Eu, de exemplu, tot timpul îmi doream (și încă îmi doresc) ca în locul străzilor și localurilor similare celor din Los Angeles, San Francisco, Miami, Las Vegas, New York și Londra să fie cele din Chișinău, Bălți sau Cahul. Curând, mai exact în vara anului 2024, visul meu va deveni realitate. Da, ai înțeles corect, vom avea un GTA al nostru, prin intermediul căruia ne vom putea explora virtual țara. Acest lucru va fi posibil datorită a doi tineri pasionați de IT, design grafic, design 3D și, desigur, de jocuri video – Lucian-Cornel Baba din Cantemir și George Stiharu din Chișinău, transmite diez.md

Lucian, fondatorui proiectului „GTA 5 Moldova”, și-a petrecut practic toată copilăria jucând Grand Theft Auto: San Andreas, astfel formându-și dorința de a da viață unui joc similar, însă cu o poveste ce se desfășoară în Moldova. În timp, aspirația sa a devenit un scop bine definit, pe care țintește să-l atingă deja de peste un an. „Am investit timp și energie în a învăța modelare 3D, am făcut tot posibilul pentru a promova ideea pe platforma TikTok și, în cele din urmă, am reușit să formez o echipă solidă alături de George, cu care dezvoltăm acest proiect ambițios. Momentan, echipa noastră este formată din cinci persoane, iar ceea ce ne dorim e să contribuim la evoluția gamingului în țara noastră și să oferim tinerilor posibilitatea de a-și petrece timpul liber plăcut și interesant.”

Pe scurt despre GTA 5 Moldova

GTA 5 Moldova este un server pe FiveM (platformă care permite modificarea jocului Grand Theft Auto V), plin de aventuri și oportunități, unde poți să-ți creezi propriul personaj și să trăiești experiențe unice online. De asemenea, acesta oferă posibilitatea de a imita viața reală într-un joc virtual. Astfel, tot ce poți face în viața reală poți face și pe server. „Poți alege chiar și ce vrei să fii: polițist, medic, procuror, judecător, mecanic, mafiot, taximetrist, fermier sau orice altceva. Obiectivul principal e să îți construiești un statut înalt, adică să deții cât mai multe case, mașini, afaceri și să fii cunoscut de toți.”

Pe lângă faptul că jucătorii vor putea face o mulțime de activități pe care nu neapărat le pot face în viața reală, aceștia vor avea oportunitatea de a interacționa și comunica prin intermediul unui chat vocal și/sau text, a forumurilor pentru discuții și a evenimentelor regulate, dar și de a explora diverse locații din Republica Moldova, de a participa la sărbători naționale și internaționale, precum Crăciunul, Paștele, Ziua Limbii Române și altele. „Pe parcurs, pentru a menține interesul jucătorilor, vom face actualizări constante, vom adăuga elemente noi și captivante, inclusiv mai multe orașe, autovehicule și întreprinderi. Vom încerca să îndeplinim toate «mofturile» celor care vor juca GTA 5.”

Procesul de reconstituire a orașelor

La momentul actual, harta jocului include cinci orașe din Republica Moldova, inclusiv Chișinăul (celelalte patru sunt păstrate, deocamdată, în secret). În selectarea acestora, tinerii nu s-au orientat după anumite criterii, doar au încercat să le aleagă pe cele mai cunoscute din nord, centru și sud.

Lucian ne-a relatat că, atunci când a început a lucra asupra proiectului, a încercat, împreună cu colegii săi, să reproducă cu exactitate harta Moldovei, dar din cauza insuficienței de profesioniști în domeniu și a resurselor necesare, ideea a eșuat. După un interval de timp, tinerii au primit sprijin din partea unor cunoscuți din domeniu, reușind să creeze un alt model de hartă, diferit de cel în formă de strugure, dar la fel de captivant. Astfel, în cele din urmă au introdus în baza de date capitala și restul orașelor pe care le-au considerat potrivite, distribuindu-le în funcție de poziția lor geografică reală.

„Am integrat în joc clădirile principale din cele cinci localități, diverse instituții publice, monumente istorice de importanță națională și internațională, centre comerciale și alte elemente reprezentative, însă acest lucru nu înseamnă că orașele vor fi identice cu cele reale. Principalul nostru scop a fost să păstrăm stilul arhitectural, ceea ce cred că ne-a reușit.”

Vezi articolul pe diez.md

Articole similare