Publică un anunț
piatasud.md

Gata de încorporare! Câți tineri din Cahul vor merge la armata în primăvară?

Gata de încorporare! Câți tineri din Cahul vor merge la armata în primăvară?

Consiliul raional Cahul urmează să stabilească sarcina de prezentare a recruţilor pentru selectare la încorporarea în serviciul militar în termen în perioada martie- iulie 2024. 

Astfel, comisia de recrutare – încorporare și comisia medicală, care va fi constituită de Consiliul raional Cahul, va începe activitatea pe 11 martie și va finisa evaluarea recruților din sate pe 25 martie, iar a celor domiciliați în municipiul Cahul – pe 31 iulie 2024.

Din numărul total de 1600 de tineri pasibili de încorporare în această primăvară, sub arme vor fi chemați doar 81 de persoane. Cei mai mulți recruți – 10 la număr, vor fi chemați la armată din mun. Cahul. Decizia va fi aprobată în cadrul ședinței Consiliului raional Cahul din 16 februarie 2024.

Menționăm că încorporarea în serviciul militar în termen se efectuează de două ori pe an: în aprilie-iulie şi în octombrie-ianuarie (anul următor). 

Durata serviciului militar în termen este de 12 luni. În R. Moldova serviciul militar în termen este obligatoriu. 

Unii tineri, din convingeri religioase, pacifiste, etice, morale, umanitare şi din alte motive similare nu pot îndeplini serviciul militar în termen. În acest caz, aceștia pot fi eliberați de la îndeplinirea obligațiunii militare, cu condiția că vor îndeplini serviciul civil, care înlocuiește serviciul militar.

Articole similare