Publică un anunț
piatasud.md

Octavian Guglea: „Sper ca afacerea mea să contribuie la readucerea legumelor Bio pe piața locală, ca locuitorii mun. Cahul să mănânce mai gustos și mai sănătos”

Octavian Guglea: „Sper ca afacerea mea să contribuie la readucerea legumelor Bio pe piața locală, ca locuitorii mun. Cahul să mănânce mai gustos și mai sănătos”

Octavian Guglea, un tânăr antreprenor din Cahul aduce o nouă perspectivă asupra agriculturii din municipiu. Acesta fondatorul Bioplant Cahul, un proiect de afacere care își propune să aducă pe piața locală materiale săditoare de înaltă calitate.

„Afacerea noastră are ca scop plantarea și comercializarea materialului săditor de înaltă calitate, pentru agricultori sau persoanele deținătoare de sere, care doresc răsaduri calitative”, spune Octavian.

Ideea a pornit de la necesitatea proprie a familiei sale, care deține o seră de dimensiuni reduse. Fiecare an aducea cu sine aceeași problemă: răsadurile disponibile în comerț erau, de cele mai multe ori, de proastă calitate și infectate cu diferite tipuri de boli.

„În scurt timp am realizat că nu dau înainte cât avem această problemă și am decis să oferim o soluție pentru agricultorii din mun. Cahul”, povestește tânărul antreprenor.

Răsadurile Bioplant sunt cultivate exclusiv din semințe originale, acest angajament pentru calitate este ceea ce îi face să iasă în evidență pe piața materialelor săditoare.

„Noi creștem răsadurile doar din semință originală, după bunele practici de creștere corectă a acestora”, explică Octavian.

Proiectul a beneficiat de un grant care a permis construcția unei sere. Cu toate că această s-a confruntat cu diferite obstacole, inclusiv ploile abundente care au pus la încercare echipa, Bioplant Cahul a reușit să ducă proiectul la finalizare.

Octavian Guglea are în vedere contribuția afacerii sale la readucerea legumelor bio pe piața locală. El speră că produsele lor vor permite locuitorilor municipiului Cahul să se bucure de legume mai gustoase și mai sănătoase.

„Sper ca afacerea mea să contribuie la readucerea legumelor Bio pe piața locală, ca locuitorii mun. Cahul să mănânce mai gustos și mai sănătos”, a spus el.

Articole similare