Publică un anunț
piatasud.md

Toate drumurile duc la Giurgiulești! Vor costa peste 100 milioane de euro

Toate drumurile duc la Giurgiulești! Vor costa peste 100 milioane de euro

Parlamentul Republicii Moldova a votat proiectul de lege, prin care Moldova va primi finanțare suplimentară pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale și anume:

– R34 Hînceşti – Leova – Cahul – Giurgiulești, sectorul III, Cantemir – Cahul;
– M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, construcția sectorului lipsă, sectorul de ocolire a or. Cimișlia.

Despre aceasta a anunțat Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. 

Potrivit lui Andrei Spînu, pentru sectoarele de drumuri nominalizate au fost elaborate studii de fezabilitate și documentația de proiect, astfel procedurile de achiziționare a lucrărilor vor fi lansate imediat după aprobarea finanțării acestora.

Reabilitarea și construcția acestor drumuri  se va efectua din contul finanțării suplimentare în valoare de 100 mil de euro din partea European Investment Bank.

Citește și: Cum arată în prezent traseul R34 între Hânceşti, Leova şi Cantemir, reparaţia căruia va mai dura un an 

În 2022 am construit și reabilitat peste 300 de km, iar în unul următor, cu ajutorul partenerilor externi vom construi mai mult, mai specifică Ministrul Spînu. 

Reamintim că în acest an au fost date în exploatare 2 porțiuni a drumului M3: Centura de ocolire a mun. Comrat și sectorul Porumbeni – Cimișlia. 

De asemenea, continuă lucrările la sectorul Vulcănești – Giurgiulești, care în luna aprilie erau finalizate în proporție de 37%, iar antreprenorul și-a asumat atunci ca lucrările de bază să fie finisate în septembrie 2022. 

Tronsonul de circa 18 km este construit de  Compania METAG Insaat Ticaret A.S. care a obținut contractul de de construcție a Stației de Epurare a apelor uzate din Cahul, un proiect de milioane de euro, finanțat din fonduri europene.  

Articole similare