Publică un anunț
piatasud.md

Transporta pasageri, dar și droguri în valoare de peste 800 000 de lei

Oamenii legii au reținut un membru al unei grupări infracționale specializate în comercializarea drogurilor de tip „cocaină”.

Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui român de 39 de ani, care activa în calitate de șofer de microbuz ce transporta pasageri din România în Moldova. Pe lângă transportarea pasagerilor acesta introducea în țară prin contrabandă droguri de tip „cocaină”, care erau camuflate în coletele neînsoțite.

În urma măsurilor speciale de investigație s-a stabilit că suspectul urma să introducă o cantitate mai mare de droguri cu scop de realizare.

La 25 iulie curent, după ce a intrat pe teritoriul Republicii Moldova suspectul a fost reținut în flagrant delict, în timp ce intenționa să realizeze drogurile. În rezultatul perchezițiilor efectuate în microbuzul cu care se deplasa au fost depistate și ridicate aproximativ 300 grame de droguri de tip „cocaină” și un telefon mobil care ar fi fost utilizat la săvârșirea infracțiunii.

Valoarea drogurilor ridicate depășește suma de 800 000 de lei.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, suspectul fiind reținut de polițiști pentru 72 de ore. Ulterior pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile.

Conform legii penale, pentru punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari și contrabandă cu droguri, persona vinovată riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Articole similare