Știri

Circulația unui tren marfar, sistată din cauza creșterii nivelului de apă în Prut și Nistru

În legătură cu ridicarea bruscă a nivelului de apă în râurile Prut și Nistru, în regiunile Nord și Sud a țării, Calea Ferată a Moldovei a întreprins măsuri pentru monitorizarea situației create pe segmentele de cale ferată Ocnița-Lipcani, Ocnița-Vălcineț, Prut-Cahul, Cahul-Giurjiulești.

Pe segmentul Nord, Lipcani-Mămăliga, din cauza nivelului ridicat al apei, a fost sistată temporar circulația feroviară pe porțiunile afectate, care urmează a fi reluată îndată după finisarea lucrărilor de reparație necesare, transmite jurnal.md, cu referire la IPN.

Solicitat de IPN, purtătorul de cuvânt al Căii Ferate din Moldova, Constantin Olteanu, a precizat că este vorba despre sistarea circulației unui tren marfar, deoarece exista o problemă la unul din poduri. Toate trenurile de pasageri: Chișinău-Bender, Chișinău-Ungheni, Ungheni-Bălți și Bălți-Ocnița, circulă conform orarului.

În partea de sud, situația se menține stabilă, trenurile circulă conform orarului stabilit.

Echipele de locomotive au primit indicații să fie prudente în timp ce conduc garniturile de tren pe aceste segmente. Serviciile competente CFM monitorizează situația creată pentru a interveni în caz de necesitate.

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.