Publică un anunț
piatasud.md

Hotărât. CEC a dispus renumărarea voturilor pentru Consiliul municipal Cahul

Hotărât. CEC a dispus renumărarea voturilor pentru Consiliul municipal Cahul

Câteva clipe în urmă, Comisia Electorală Centrală a dispus renumărarea voturilor oferite de cahuleni candidaților la funcția de Consilier municipal Cahul. 

În cadrul ședinței CEC, care încă este în derulare, au fost examinate 2 cereri din partea candidatului independent Musteață Valeriu și a concurentului Valentin Comănici, reprezentantul PDCM. 

Din argumentele invocate de contestatari reiese că în datele prezentate de CEC privind rezultatele preliminare și rezultatele din procesele verbale de la CECE nr. 7 Cahul prezintă diferențe semnificative care influențează direct rezultatul final la distribuirea mandatelor de consilier în Consiliul municipal Cahul.

Comisia constat că există diferențe semnificative în procesul verbal de la secția de votate 7/11, pe care l-a prezentat Valeriu Mustață și procesul verbal prezentat de organul electoral, iar pentru a stabili cu certitudine realitatea este necesară renumărarea voturilor.

CEC admite cererea depusă de Valeriu Musteață și Comanici Valentin, se dispune renumărarea buletinelor de vot utilizate în procesul de vot, atât valabil exprimate cât și restul buletinelor declarate nevalabile sau neutilizate. 

Renumărarea buletinelor de vot ar urma să aibă loc până pe 12 noiembrie.  În municipiul Cahul sunt 14 secții de votare. 

Articole similare