Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: Datoria noastră este să construim Pacea astăzi și pe viitor!

Nicolae Dandiș

În cadrul ceremoniei dedicate comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a vorbit despre importanța păstrării memoriei și a construirii Păcii în prezent și viitor.

„Cu toții vorbim despre istorie, despre zecile de milioane de oameni care au murit, și în același timp vorbim despre memoria, recunoștința, pe care trebuie să o purtăm celora care sunt încă în viață. Datoria noastră este de a cunoaște istoria și de a o face cunoscută așa cum este. E complicat atunci când vorbim despre umanitate, dar și mai complicat atunci când fiecare dintre noi avem rude, membri ai familiei care au decedat sau au fost pe front”, a declarat Nicoale Dandiș

FOTO EVENIMENT

Primarul a pledat pentru unitate națională și pentru ca fiecare cetățean să transmită valorile fundamentale. Astfel, concluzionând că pentru perspectiva noastră ca țară este să avem unitate în societatea noastră și că datoria fiecărui cetățean este de a vorbi despre valorile pe care le împărtășim.

 „Este important de a păstra memoria, și astăzi în fața acestor monumente, să vorbim despre gravitatea războiului, despre umanitate și despre Pacea care trebuie să o construim astăzi și pe viitor”, a afirmat Nicoale Dandiș.

Ceremonia a avut loc la Monumentul Eroilor Neamului, Focul Veșnic din Parcul Central „Grigore Vieru”, unde au fost depuse flori și s-a ținut un moment de reculegere.

Vezi și: VIDEO// Cahulenii au comemorat victimele celui de-al II-lea Război Mondial

Reamintim că în seara de 9 mai, cu începere de la ora 20:00, în Piața Independenței din Cahul va avea loc un concert dedicat sărbătoririi Zilei Europei la Cahul. Pe scenă va ieși Irina Rimeș.

Articole similare