Publică un anunț
piatasud.md

Percheziții la un fost deputat în Parlament în cadrul a două cauze pornite pe spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații /VIDEO

Percheziții la un fost deputat în Parlament în cadrul a două cauze pornite pe spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații /VIDEO

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții pe mai multe adrese din Chișinău și din afara municipiului în dosare în care sunt vizați un fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și rudele acestuia. Fostul demnitar este bănuit de spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Potrivit materialelor cauzei penale, fostul deputat a obținut în  perioada exercitării funcției de demnitate publică în 2014 – 2019  o mărire substanțială a patrimoniului personal și cel al membrilor familiei sale care nu ar putea fi justificată rezonabil în raport cu veniturile sale realizate din exercitarea legală a atribuțiilor în funcțiile deținute.

Printre proprietățile dobândite se enumeră bunuri mobile, imobile deținute inclusiv peste hotarele țării, iar în vederea tăinuirii acestora dreptul de proprietate era înregistrate pe rude și persoane interpuse.  

În urma perchezițiilor din această dimineață, de la domiciliul deputatului au fost ridicate 400 de mii de lei și 80 de mii de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Persoana bănuită este cercetată în stare de libertate.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție. 

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Articole similare