Publică un anunț
piatasud.md

Premierul Dorin Recean, despre cele peste 20 mln de lei confiscați la Aeroport: „Aceștia sunt bani din crimă organizată, bani din amenințarea asupra statului”

Premierul Dorin Recean, despre cele peste 20 mln de lei confiscați la Aeroport: „Aceștia sunt bani din crimă organizată, bani din amenințarea asupra statului”

Instituțiile statului au sechestrat peste 1 milion de dolari. Aceștia sunt bani murdari, bani din crimă organizată, bani din amenințarea asupra statului. Declarația a fost făcută astăzi de premierul Dorin Recean în debutul ședinței de Guvern, în contextul tentativelor de introducere prin contrabandă a sumelor de bani destinate finanțării ilegale a unor partide politice, informează MOLDPRES.

Oficialul a solicitat instituțiilor statului să fie vigilente în continuare pentru că astfel de tentative vor continua.

„Mai multă lume nu lua în serios problema amenințărilor hibride, iar zilele trecute am văzut cum grupul criminal Șor utilizează deja bătrânii. Acest fapt este foarte cinic, să utilizezi bătrânii în calitate de transportatori de bani, în numerar. Instituțiile au sechestrat peste 1 milion de dolari. Am să solicit în continuare ca acestea să fie vigilente pentru că astfel de tentative vor continua. Eu vreau să remarc următorul lucru, acești bani sunt bani murdari, bani din crimă organizată, bani din amenințarea asupra statului”, a declarant Dorin Recean.

Vezi și: Peste 20.000.000 lei aduși în țară de pasagerii a două curse avia sosiți în Moldova din Moscova, în beneficiul unui grup criminal organizat | VIDEO

Organele de forță au ridicat la începutul acestei săptămâni peste 20 milioane de lei în urma desfășurării a 135 de percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău și 27 percheziții pe teritoriul țării. Banii au fost introduși în Republica Moldova prin contrabandă de mai mulți curieri și erau destinați pentru finanțarea ilegală a unor partide politice din surse tenebre, în interesul unui grup criminal. Curierii sunt cetățeni ai Republicii Moldova, au o vârstă înaintată și sunt preponderent din UTA Găgăuzia. Pentru tranzitarea banilor, persoanele primeau de la 300 la 500 de euro.

Articole similare